Αυγά με σάλτσα και τυρί σαγανάκι

Αυγά με σάλτσα και τυρί σαγανάκι

Υλικά

  • 9 αυγά 
  • 150 γρ. ανθότυρο 
  • 3 ή 4 ώριμες ντομάτες 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη 
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε μια σάλτσα ντομάτας με τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Την απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σπάτε από πάνω 8 αυγά,τοποθετώντας το πρώτο στο κέντρο του σκεύος και τα υπόλοιπα γύρω από αυτό. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 °C,μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι. Κόβετε το τυρί σε λωρίδες και τις πανάρετε στο αυγό και στην τριμμένη φρυγανιά.

Τις τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε πάνω από τα αυγά το τυρί. 

Πηγή: ucook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο