Τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι

 Τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού
  • 500g. ξινομυζήθρα
  • 100g μέλι
  • 1 & 1/2κ.γ κανέλα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού (ελαφρώς χτυπημένο με 1κ.σ νερό)
  • 4κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2κ.σ ελαιόλαδο με πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός της ξινομυζήθρας με το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ένα ιδιαίτερα υγεινό, ιδανικό γλυκό για παιδιά και μεγάλους.

 Ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ την ξινομυζήθρα, το μέλι, το 1/2 κ.γ κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά και ανακατέψτε πολύ καλά. Ετοιμάστε τα φύλλα κουρού. Κόψτε το κάθε ύλλο κουρού σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

Βάλτε 1 1/2 κ.γ γέμιση σε κάθε τετράγωνο φύλλο κουρού και κλείστε τα τριγωνικά σαν τυροπιτάκια. Πιέστε με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Αλείψτε ένα ταψί με το ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα τυροπιτάκια. Αλείψτε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.

Βγάλτε τα τυροπιτάκια από το φούρνο και αφήστε τα για 10 λεπτά νε πέσει η θερμοκρασία. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και την υπόλοιπη κανέλα και σερβίρετε.

Πηγή: yolenis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο