Υλικά

  • Πατάτες 7 μετρίου μεγέθους
  • Λουκάνικο χωριάτικο 1 μεγάλο κομμένο σε λετπές φέτες
  • Μπέικον 5 φέτες κομμένες τετράγωνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μαϊντανός για πασπάλισμα ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες μία- μία ανάμεσα σε δύο ξύλα κοπής  ή κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε να μην κοπούν μέχρι κάτω. Κόβουμε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στα ξύλα κοπής και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να σχηματιστεί το λεγόμενο «ακορντεόν».

Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή που δημιουργήσαμε στις πατάτες. Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια.Τοποθετούμε στις σχισμές μία λεπτή φέτα λουκάνικο και ένα κομμάτι μπέικον εναλλάξ.Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πάπρικα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι οι πατάτες μαλάκωσαν. Μόλις τις βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.