Σκουμπρί με φρέσκια ντοματούλα «γιαχνί»

Σκουμπρί με φρέσκια ντοματούλα «γιαχνί»

Yλικά

για 4 άτομα

  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί 
  • 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 150 ml νερό 
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό σκουμπριά, πλυμένα και καθαρισμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον πελτέ. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. 

Ραντίζουμε τα ψάρια με τον χυμό του λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο