Κινέζικο τηγανητό ρύζι

Κινέζικο τηγανητό ρύζι

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι καφέ ρύζι 
  • 2 κ.σ. φιστικόλαδο 
  • 2 κομμένα κλαδιά σέλινο 
  • 1 κομμένη κόκκινη πιπεριά 
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο 
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 
  • 1/2 φλιτζάνι βρασμένο μπιζέλι 
  • 4 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 κ.σ.ελαφριά σάλτσα σόγιας 

Εκτέλεση

Ρίχνετε το ρύζι σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε. Απλώνετε το ρύζι σε δίσκο, το καλύπτετε και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε το σέλινο, την πιπεριά, το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.

Τα βγάζετε από το τηγάνι. Ρίχνετε τα αυγά στο υπόλοιπο λάδι του τηγανιού, τα ψήνετε σε σιγανή φωτιά, τα βγάζετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το ρύζι στο τηγάνι μέχρι να ξεχωρίσουν οι κόκοι. Προσθέτετε το μείγμα των λαχανικών, τα αυγά, τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να ζεσταθούν καλά. 

Πηγή: ucook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο