Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών για πολλαπλή χρήση

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών για πολλαπλή χρήση

Υλικά

  • Μανιτάρια (Ανάλογα με την ποσότητα των μανιταριών, μπορούμε να προσαρμόσουμε και τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο όπως στη σαλάτα
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • σάλτσα ντομάτας αραιωμένη
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • δύο φύλλα δάφνης
  • κόκκινο κρασί (περίπου 1 ποτηράκι)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν πρόκειται για ποικιλία που κρατάει χώμα, όπως τα Μαρτάκια, τα ζεματίζουμε.Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να καλύψει τον πάτο και αφού κάψει λίγο σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5 με μέγιστο το 3), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.Μόλις το κρεμμύδι αρχίζει να ροδίζει ελαφρώς, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τη σάλτσα ελαφρώς αραιωμένη με λίγο νεράκι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μόλις τσιγαριστούν λίγο, γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, έτσι ώστε να σκεπάσει τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν αρχικά σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5) και όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (πχ. στο 2).

Όταν το νερό κοντεύει να τελειώσει, η σάλτσα είναι έτοιμη, δεμένη. Τότε ρίχνουμε το κρασί και κλείνουμε την κουζίνα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσουν όσο η εστία είναι ακόμη ζεστή. Όταν πάψει να καίει, αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό στο τηγάνι, να "κάτσει" και να δέσει καλύτερα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε οποιοδήποτε πιάτο ζυμαρικών με τη σάλτσα, ενώ για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερή πιπεριά και ψιλοτριμμένο πιπέρι.

Καλή μας όρεξη! 

Πηγή: maresei

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο