Στριφτάρια ζυμαρικών με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι

Στριφτάρια ζυμαρικών με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι

Υλικά

  • 400 γρ. στριφτάρια
  • 240 γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες 
  • 100 γρ. μπύρα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Παράλληλα σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, σοτάρουμε την κομμένη γαλοπούλα για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο.

Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε και τα μισοβρασμένα στριφτάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Tip: Προτιμήστε μια ξανθιά μπύρα, καθώς η σκούρα θα αφήσει έντονα πικρή γεύση στο φαγητό.

Λ. Λαζάρου

Πηγή: yupiii

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο