Πίτσα με μοτσαρέλα και σπανάκι

Πίτσα με μοτσαρέλα και σπανάκι

Υλικά

  • 370γρ. κατεψυγμένη ζύμη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες πράσινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 δέσμη (200γρ.) φρέσκο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1 πακέτο (225γρ.) τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μίγμα αποξηραμένων αρωματικών (βασιλικό, μαντζουράνα, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οc. Tοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Βουρτσίζουμε τη ζύμη με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσινο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το αλάτι, το μίγμα αποξηραμένων αρωματικών και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Απλώνουμε το μίγμα με το σπανάκι πάνω στη ψημένη ζύμη μας. Περιχύνουμε το μίγμα του σπανακιού με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 5 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι τα τυριά ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως. Καλή Όρεξη!

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο