Υλικά

 για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Σάλτσα:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες
  • 2 κ σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελιές
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Ενώ βράζουν, ψιλοκόβετε το σκόρδο, τις τομάτες και τις ελιές.
Βάζετε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε όλα τα υλικά (εκτός από το ανθότυρο) για 5 λεπτά.
Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στα μακαρόνια το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στο σερβίρισμα γαρνίρετε το κάθε πιάτο με λίγο ανθότυρο και – εάν έχετε - μαϊντανό και δυόσμο.