Υλικά

  • 5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες πομοντόρο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 καλό ματσάκι φύλλα βασιλικού, ελαφρά τσακισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζέστανε το φούρνο στους 160oC. Σε ένα μέτριο και βαθύ ταψί, ρίξε τις πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, τις ντομάτες επίσης κομμένες στα τέσσερα και το σκόρδο. Ράντισε με το λάδι, πρόσθεσε τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε.

Βάλε τα λαχανικά στο φούρνο για δύο ώρες. Βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να κρυώσουν πριν σερβίρεις