Τηγανήτες πατάτας της στιγμής

Τηγανήτες πατάτας της στιγμής

Υλικά

  • Πατάτες 800 γρ τριμμένες
  • Τυρί φέτα 150 γρ τριμμένη
  • Αυγά 3 τεμ
  • Άνηθο 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδια φρέσκα 4 τεμ ψιλοκομμένα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  1 ποτήρι και κάτι
  • Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος
  • Μπέικιν πάουντερ  1 κουταλάκι γλυκού
  • Κέτσαπ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτελέση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Αφήνουμε σε τρυπητή για να αφήσουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις τριμμένες πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι , ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και μετά τα πλάθουμε σε τηγανήτες όχι πολύ χοντρές.

Ζεσταίνουμε το λάδι μας και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε ζεστές.

* Αν θέλουμε μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με γιαούρτι απλό ή με λίγο σκόρδο μέσα.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο