Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια για τηγάνι (γόπες, σαρδέλες ή σαφρίδια)
  • 8-10 κ. σ. ξύδι balsamico
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-6 κ. σ. αλεύρι
  • 6-8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγα φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
  • Λάδι για το τηγάνισμα των ψαριών
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα των ψαριών

Εκτέλεση

Καθάρισε καλά τα ψάρια, αλάτισέ τα, άφησέ τα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι, αλεύρωσέ τα, τηγάνισέ τα και βάλ’ τα σε μια βαθιά πιατέλα.

Τι εστί σάλτσα σαβόρο; Αυτό που προκύπτει όταν ζεστάνεις 3 κουταλιές λάδισε ένα μεγάλο τηγάνι, ροδίσεις μέσα το σκόρδο και το δεντρολίβανο, μετά τα σβήσεις με 1 φλιτζάνι νερό και ρίξεις το ξύδι balsamico!

Ανακάτεψε τη σάλτσα για να γίνει πηκτή και μελωμένη και περίχυσε το ψάρι με το σαβόρο με balsamico.