Λαχταριστές πέννες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

Λαχταριστές πέννες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 2 κουτιά ντοματάκια
  • λίγο κρεμμύδι
  • 5 μανιτάρια Πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια  ανθότυρο
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Σε ένα πυρέξ ρίχνετε αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με  τα ζυμαρικά και τα κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο, την παρμεζάνα τριμμένη, τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.

Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο