Κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και παρμεζάνα

Κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και παρμεζάνα

Μια πολύ καλή συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και παρμεζάνα, ένα πολύ ωραίο πιάτο για μεσημεριανό που μοσχοβολάει και είναι πεντανόστιμο. Προετοιμάζεται εύκολα και με απλά υλικά ενώ δένει τις γεύσεις σε ένα πλούσιο και χορταστικό αποτέλεσμα. Είναι τέλειο για το καλοκαίρι αλλά και για όλες τις εποχές του χρόνου!

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
  • ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ κούπας και 2 κούτ.σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα πούμαρο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα πυρέξ

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ¼ κούπαςφέτα, παρμεζάνα και δύο κουταλιές βασιλικό. Ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε στο πυρέξ

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη και το βασιλικό

Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα

Το κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και παρμεζάναείναι έτοιμο

Tips

Μπορείς να προσθέσεις καυτερή πιπεριά ή μιακόκκινη πιπεριά, ταιριάζει πολύ!. Δοκίμασε να κάνεις την ίδια συνταγή και με ρύζι, είναι πολύ νόστιμη.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο