Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε σκόρδο και ρίγανη

Κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε σκόρδο και ρίγανη

Υλικά 

 

  • 600γρ καθαρό στήθος κοτόπουλου, κομμένο για σουβλάκι 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλιπα υλικά εκτός από το αλάτι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά στο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύκτας.

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή το γκριλ μας για μέτρια φωτιά. Αν θα περάσουμε το κρέας πάνω σε ξύλινα σουβλάκια τα βουτάμε σε κρύο νερό για 10 λεπτά. 

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το περνάμε πάνω στα σουβλάκια. Ψήνουμε για 12 λεπτά γυρνώντας συχνά τα σουβλάκια μας. Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλατίζουμε. 

Σερβίρουμε απευθείας από τα κάρβουνα με πίτα και τζατζικι. 

Πηγή: geussis-nikolaos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο