Πίτσα Μπραζίλια

Πίτσα Μπραζίλια

Υλικά

  • 1 αφράτη ζύμη πιτσας
  • 3 φέτες φρέσκο ανανά, σε κομματάκια
  • 4-5 φέτες ζαμπόν (μπούτι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 220 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 μικρή, ώριμη ντομάτα, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού

Για τη σάλτσα 

  • 5-6 κ.σ. χυμό ντομάτας ή βάση για σάλτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε τη ζύμη πίτσας στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνειά της.

Προσθέτουμε τα κομματάκια του ανανά και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η πίτσα.

Πηγή: vimagourmet

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο