Μπαρμπούνια με σάλτσα δενδρολίβανο

Μπαρμπούνια με σάλτσα δενδρολίβανο

Παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή

Υλικά

  • 1000 γρ. μπαρμπούνια
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Φυτίνη με Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μπαρμπούνια. Αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τη Φυτίνη.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τη φυτίνη που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο. 

Τέλος, δένουμε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός. Περιχύνουμε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια και σερβίρουμε.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο