Rosti πατάτας με ξινόκρεμα και καπνιστό σολομό

Rosti πατάτας με ξινόκρεμα και καπνιστό  σολομό

Είναι νόστιμο,είναι γρήγορο, είναι σπέσιαλ. Είναι μια υπέροχη μισο-γκουρμεδιά! 

Υλικά

  • 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και χοντροτριμμένες 
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξινή κρέμα, φέτες σολομό καπνιστό, άνιθο ψιλοκομμένο (ποσότητες της αρεσκείας μας)
  • λίγο ψιλοκομμένο φρ.κρεμμύδι
  • λίγο ψιλοκομμένο άνιθο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Δεν βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε νερό. Μόλις τις τρίψουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε πιέζοντας να φύγουν όσα υγρά μπορούμε.

Κατόπιν βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το αυγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε ζεστάνει το λάδι στο τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζουμε από το υλικό να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

 Στην ξινόκρεμα βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο σολομό,τον άνιθο και το ψιλοκομμένο φρ. κρεμμύδι .

Αφήνουμε το κάθε rosti σε χαρτί κουζίνας να πάρει το παραπανίσιο λάδι και να κρυώσουν. Στρώνουμε στο καθένα ξινόκρεμα, σολομό, πασπαλίζουμε με άνιθο και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο χοντρό πιπέρι.

Π.Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο