Σέρβικη τυρόπιτα - gibanica

Σέρβικη τυρόπιτα - gibanica

Υλικά 

  • 500 gr. λεπτά φιλα (μπακλαβά) 
  • 350 έως 500 gr. φρέσκια αναρή ή riccota ή μυζήθρα 
  • 100 ml. γιαούρτι 
  • 100 ml. αεριούχο νερό 
  • 4 αυγά 
  • 100 ml. λάδι 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Χτυπάτε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε το ένα τρίτο τον φίλων, αλλα το κάθε φίλο ξεχωριστά και τα πασπαλίζετε με ζεστό λάδι.Στην συνεχεια βάζουμε το μισό τυρί και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. 

Κόβετε την τυρόπιτα με κοφτό μαχαίρι και πασπαλίζετε το πάνω φίλο με ζεστό λάδι και το περιχύνετε με τα αβγά. Ψήνεται την τυρόπιτα για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Πηγή: mirodieskainostimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο