Σπιτικοί πατατολουκουμάδες με αυγά

Σπιτικοί πατατολουκουμάδες με αυγά

υλικά

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 10 αυγά
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • μέλι
  • κανέλα σε σκόνη
  • Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό

εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα τους και όταν σκάσει η φλούδα τους τις βγάζουμε από τη φωτιά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο γουδί. Τις χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και κάνουμε τα υλικά ένα ζυμάρι. Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι και τη ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό που έχουμε ήδη βάλει σε κατσαρόλα και έχει κάψει. Γυρίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δύο μεριές για να τηγανιστούν. Πρέπει να τους βγάλουμε γρήγορα για να μην καούν.

Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και από πάνω ρίχνουμε κανέλα.

Πηγή: minervahorio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο