Κριθαρότο με λάδι τρούφας

Κριθαρότο με λάδι τρούφας

Υλικά

  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/5 κούπας λιαστές ντομάτες κομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3, 5 κούπες ζωμός κότας
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας λάδι τρούφας
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε όλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό. Ρίχνουμε νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να δέσουν και ρίχνουμε μαϊντανό

Το κριθαρότο με λάδι τρούφας είναι έτοιμο!

Tips

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, όπωςκοτόπουλο ή μπέικον. Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα ή και σκέτο!

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο