Κυδώνια ψητά µε κανελογαρίφαλα και κονιάκ

Υλικά

4 μεγάλα κυδώνια

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2-3 γαρίφαλα

1 ξύλο κανέλας

4 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα 8. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι, το ένα πλάι στο άλλο.  

2. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί μέσα στο ταψί μερικά κουκούτσια και λίγες φλούδες. Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη, μπήγουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα. Ραντίζουμε με το κονιάκ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. 

 3. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 2 ώρες σκεπασμένα και 30΄ ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι. 

 4. Τα σερβίρουμε παγωμένα με γιαούρτι ή παγωτό.