Mac & Cheese – Μακαρόνια με τυρί

Mac & Cheese – Μακαρόνια με τυρί

Υλικά

  • 500γρ. μακαρόνια κοράλι
  • 350γρ. τριμμένο τσένταρ 
  • 200γρ. τριμμένο γκούντα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα 
  • 1 κουτ. σούπας worchestire sauce
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ τριμμένο στο μούλτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αφήνουμε να στραγγίσουν. 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε όπως φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τη worchestire sauce.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Απλώνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και στρώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ μας. Πασπαλίζουμε το τριμμένο ψωμί, το υπόλοιπο τσένταρ και λίγη πάπρικα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.

Πηγή: fooddaily

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο