Σολομός σε πιτούλες σφολιάτας

Σολομός σε πιτούλες σφολιάτας

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. καρότα
  • Βούτυρο
  • Άνηθο
  • Άσπρο πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 αυγό
  • Σουσάμι
  • Τυρί Ροκφόρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο και τα βουτυρώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό αφού σιγουρευτούμε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα κόκκαλα και τον βάζουμε πάνω στο φύλλο στο οποίο έχουμε απλώσει τον άνηθο.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά). Στραγγίζουμε τα λαχανικά πολύ καλά, τα ψιλοκόβουμε πολύκαι σκεπάζουμε τον σολομό. Για όσους προτιμούν τις έντονες γεύσεις μαζί με τα λαχανικά προσθέτουμε και τυρί Ροκφόρ.

Τυλίγουμε τέλος όλο το σολομό με το φύλλο και αφού αλείψουμε την επιφάνεια του με το αυγό και ρίξουμε το σουσάμι, ψήνουμε σε
φούρνο με αέρα για 30 λεπτά στους 180ο C.

Εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο.

Πηγή: yummy-mummy

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο