Κουλούρι Θεσσαλονίκης με πράσο και τυρί

Υλικά:

* 2 κουλούρια Θεσσαλονίκης
* 2 μικρά πράσα
* 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
* 100 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* λίγος μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κρατάμε το λευκό μέρος από τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε πολύ μικρά.

2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο για 5΄-6΄, να ξανθύνει ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό ή τον άνηθο και τη γραβιέρα.

3. Κόβουμε τα κουλούρια οριζόντια. Ισομοιράζουμε πάνω τους το μείγμα πράσου με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ