Ομελέτα φούρνου με πατάτα, φέτα και λουκάνικο

Ομελέτα φούρνου με πατάτα, φέτα και λουκάνικο

Υλικά

  • 4 -5 αβγά
  • 2-3 πατάτες
  • 2-3 πράσα
  • 3 λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. philadelphia
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι και το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρ

Εκτέλεση

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τις πατάτες με τα λουκάνικα. Ρίχνουμε το θυμάρι και  αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε με καπάκι για να μαλακώσουν πιο γρήγορα οι πατάτες. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τη φρυγανιά κουνώντας το ταψί να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και βάζουμε εδώ κι εκεί κουταλιές-κουταλιές (με κουτ. γλυκού) το philadelphia. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, προσθέτουμε και τη φέτα και περιχύνουμε το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 25-30 λεπτά (μέχρι να φουσκώσει το αβγό).                

Πηγή: thatseat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο