Τηγανίτες πατάτας με καπνιστό σολομό

Τηγανίτες πατάτας με καπνιστό σολομό

Υλικά  

για τις τηγανίτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 35 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

 για τη γαρνιτούρα

  • 6 λεπτές φέτες καπνιστού σολομού
  • Μερικά ματσάκια άνηθο
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα μαζί με τον άνηθο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τρίβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στον επεξεργαστή τροφίμων και τα στύβουμε για να απομακρυνθεί η περιττή ποσότητα νερού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια, το αυγό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Με το μείγμα πατάτας σχηματίζουμε μικρά «μπιφτέκια» και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να είναι τραγανά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί. τις στραγγίζουμε από το πολύ λάδι.

Βάζουμε τις τηγανίτες πατάτας ξεχωριστά σε κάθε πιάτο. Από πάνω τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό και μια γεμάτη κουταλιά κρέμα. Μετά, ξαναβάζουμε άλλη μια τηγανίτα από πάνω, μια φέτα σολομού και άλλη μια κουταλιά κρέμα. Τελειώνουμε τοποθετώντας μία τρίτη στρώση τηγανίτας και μια κουταλιά κρέμα.

Πηγή: athensvoice

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο