Πένες με λαχανικά και νόστιμη κρούστα γιαουρτιού

Πένες με λαχανικά και νόστιμη κρούστα γιαουρτιού

Υλικά

  • 1/2 κιλό πένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 500 γρ. σπανάκι κομμένο
  • 300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρούστα γιαουρτιού

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι

Eκτέλεση

Βράζουμε τις πένες (al dente) σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να κολλάνε στον πάτο. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπρόκολο και το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό. Μαγειρεύουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λάδι τα ζυμαρικά ανακατεμένα με το τυρί και το μείγμα λαχανικών. Στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με τα αβγά και αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να κάνει ροδαλή κρούστα.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο