Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μπέικον

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και μπέικον

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι, ή όποια ζυμαρικά θέλετε
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 στήθος κοτόπουλο ψημένο, χωρίς την πέτσα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για ψητά

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, μόλις το νερό βράζει, το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο προτείνεται στο πακέτο.

Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει από όλες τις πλευρές τραγανό. Μόλις ψηθεί το μπέικον, το αφαιρούμε από το τηγάνι και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι, που έχει μείνει το λίπος του μπέικον, το κοτόπουλο(κομμένο σε μικρά κομμάτια).

Όταν τα μακαρόνια βράσουν al dente , τα στραγγίζουμε (κρατώντας λίγο από το νερό τους για αργότερα) και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το μπέικον, το γιαούρτι και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό από εκείνο που κρατήσαμε από τα μακαρόνια μέχρι να καλύψει τα μακαρόνια σχεδόν.

Αφού πιουν το νερό, προσθέτουμε την σάλτσα από το γιαούρτι, το μπέικον και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε όταν είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο