Μακαρόνια φούρνου με τόνο αλά αραμπιάτα

Μακαρόνια φούρνου με τόνο αλά αραμπιάτα

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • 250 γρ. τόνο
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το θυμάρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο