Γρήγορη πίτσα σε ψωμί

Γρήγορη πίτσα σε ψωμί

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πιπεριές (αν θέλεις χρησιμοποίησε πράσινες, κίτρινες και κόκκινες για ποικιλία)
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για πίτσα (υπάρχει στο σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ συν έξτρα τυρί για γαρνίρισμα
  • 8 μικρά ψωμιά ζαπάτα για σάντουιτς (χρειαζόμαστε μικρά ψωμιά με κόρα γιατί οι πίτσες είναι ατομικές)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Αν τα λαχανικά βγάλουν αρκετά υγρά όταν τελειώσεις το τσιγάρισμα καλό θα ήταν να τα στραγγίσεις.

Τσιγαρίζουμε το κιμά με λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις τσιγαριστεί καλά συμπληρώνουμε τα λαχανικά και την σάλτσα πίτσας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει.

Κόβουμε τα ψωμάκια από την μια άκρη μέχρι τη άλλη ανοίγοντας ένα κενό στη μέση για να μπει η γέμιση. Αφού η γέμιση κρυώσει την βγάζουμε από το ψυγείο, την ανακατεύουμε με το τυρί και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα ψωμάκια. Τα γεμίζουμε, ρίχνουμε από πάνω κι άλλο τυρί γιατί μας αρέσει κι είναι έτοιμα για να ψηθούν.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι η γέμιση να ζεσταθεί και το ψωμί να γίνει τραγανό. Αν έχεις ετοιμάσει την γέμιση από την προηγούμενη μέρα και την είχες στην κατάψυξη τότε θα χρειαστεί για να ψηθούν περίπου 20-30 λεπτά! Σερβίρουμε αμέσως για να φάνε οι φίλοι που μάζεψε το αμόρε και πάμε για ποτό!

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο