Tυρόπιτα μανιάτικη!

Tυρόπιτα μανιάτικη!

Υλικά

για τηγέμιση

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • αγριομάραθο ψιλοκομμένο ή άνιθο
  • 3 αβγά
  • 1 κιλό φρέσκο γάλα
  • λίγο λάδι
  • 4 κ.σούπας αλεύρι
  • 2-3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • πιπέρι

για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κ.σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο που θα είναι μόνο για τη βάση. Η πίτα αυτή μένει ξεσκέπαστη! Αφού ζυμώσουμε χαρούμενα και χαλαρά τα υλικά μας, αφήνουμε την απαλή κι εύπλαστη ζύμη μέσα στη λεκάνη σκεπασμένη να ξεκουραστεί μισή ώρα. Αυτό θα την κάνει πρόθυμη να γίνει φύλλο για πίτα χωρίς αντιστάσεις.

Η γέμιση είναι παιχνιδάκι. Τρίβουμε τα τυριά με τα δάχτυλα  και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, τα μάραθα, το γάλα, τα άλευρα και πιπέρι. Μην απογοητευτείτε που ο χυλός είναι υδαρής και καθόλου παχύρρευστος. Όταν ψηθεί πήζει μια χαρά. Το σιμιγδάλι με μέτρο και αν δούμε τη γέμιση πολύ υδαρή.

Πάρτε ένα ταψί 2 πόντους βαθύ, λαδώστε το πριν στρώσετε το φύλλο. Ψήνεται στους 180-190 βαθμούς Κελσίου  για 40-45 λεπτά στη μεσαία σχάρα τσεκάροντας μετά τα 35 λεπτά και το φύλλο από κάτω και το χρώμα από πάνω. Αν έχει πάρει χρώμα από πάνω σκεπάστε τη μέχρι να ψηθεί και από κάτω.

Όταν είναι ζεστή από το φούρνο η πίτα, το φύλλο είναι μάλλον σκληρό. Αφού μείνει μαλακώνει και τρώγεται μια χαρά.

Πηγή: cookthebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο