Ντομάτες γεμιστές με κους κους και μυρωδικά

Υλικά:

300 γρ. κους κους

8 μεγάλες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι πάπρικα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ φλιτζάνι δυόσμο

Το χυμό ενός λεμονιού

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουκουνάρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βάζουμε το κους κους σ' ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε 350 ml. ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε από τη σάρκα τους μ' ένα κουταλάκι. Σουρώνουμε από τα υγρά τη σάρκα της ντομάτας. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και την πάπρικα στο κους κους και ανακατεύουμε μ' ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε μέσα στο κους κους τον μαϊντανό, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μ' ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες. Βάζουμε τα καπέλα στις ντομάτες, τις τοποθετούμε σ' ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Είναι τέλειες άμα σερβιριστούν σε θερμο κρασία δωματίου.