Πατάτες με τυρί και μπέικον

Πατάτες με τυρί και μπέικον

Υλικά

  • 12 πατάτες μικρές
  • 12 φέτες τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά και καθαρίζουμε με βουρτσάκι την εξωτερική επιφάνεια κάθε πατάτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στην υψηλή ένταση. Τις βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσουν τις χαράζουμε σε πέντε σημεία μέχρι τη μέση με κοφτερό μαχαίρι.

Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι για 4 λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά. Βγάζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το τυρί και αναμειγνύουμε καλά. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του τυριού σε κάθε σχισμή που έχουμε ανοίξει στις πατάτες. Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γκρατιναριστούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο