Σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο σολοµό

Υλικά:

* 400 γραμμ. φιλέτα φρέσκου σολομού
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε καρέ
* 250 γραμμ. κατεψυγμένα φασολάκια
* 4 αυγά σφιχτοβρασμένα
* 2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φετάκια
* 250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
* 1 μαρούλι πλυμένο και στραγγισμένο
* Για το ντρέσινγκ
* 2 κ.σ. ξίδι
* 1/4 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
* 1 σκ. σκόρδο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά σε φάκελο και τα ψήνουμε για 15΄ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
2. Ζεματάμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά.
3. Κόβουμε το μαρούλι μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα στραγγισμένα φασολάκια, τις ελιές και τις πατάτες.
4. Βγάζουμε το σολομό από τη λαδόκολλα και τον κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
5. Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού, και σερβίρουμε.