Κροκέτες με γραβιέρα και μπέικον

Κροκέτες με γραβιέρα και μπέικον

Υλικά

  • 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 150 γρ. μπέικον
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αυγά
  • φρυγανιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.Τις στραγγίζουμε.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει.Προσθέτουμε τις πατάτες.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το μίγμα με μίξερ, μέχρι να γίνει λείο.Αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε τις φέτες μπέικον, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μίγμα με τις πατάτες.Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.Πλάθουμε το μίγμα σε μακρόστενα κομμάτια και τα πανάρουμε σε αλεύρι, μετά σε αυγό και στο τέλος σε φρυγανιά.Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε άφθονο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: bookitsa

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο