Υλικά

  • ½ κιλό κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια γαβάθα θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το αναμειγνύουμε με το κεφαλοτύρι τριμμένο και το γιαούρτι. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα.

Στρίβουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (αυτό τελικά κάνει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.