Γιουβετσάκι στο τηγάνι με λουκάνικα

Γιουβετσάκι στο τηγάνι με λουκάνικα

Ένα υπέροχο φαγητό στην απλότητα του. Γρήγορο και νόστιμο  στη γεύση του.  
Το τελείωμα του φαγητού στο τηγάνι το κάνει να μελώνει απίστευτα όμορφα και μας δίνει τον έλεγχο ώστε το κριθαράκι να είναι τόσο σπυρωτό όσο εμείς θέλουμε.

Υλικά

  • 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • αλατοπίπερο
  • λίγο μπαχάρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, κρατάμε μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και το στραγγίζουμε. Δε θέλουμε να βράσει κανονικά ίσα να μαλακώσει. 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και την πιπεριά. Σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα λουκάνικα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα,  τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.  

Ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε.  Αφήνουμε να τραβήξει το κριθαράκι τη σάλτσα ενώ στο μεταξύ ανακατεύουμε μην κολλήσει το φαγήτό.

Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι. Αφήνουμε το φαγητό για λίγο στο τηγάνι να λειώσει απαλά το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: delicieuses

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο