Πατατόπιτα

Πατατόπιτα

Υλικά

  • 10 πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κούπα τριμμένη γκούντα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1/4 βούτυρο φρέσκο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη.

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις τριμμένες πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Στην συνέχεια λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε προσεκτικά το μισό μίγμα στο τηγάνι (σαν να ανοίγουμε ένα φύλλο κρέπας). Αφού ψηθεί το ένα πατατόφυλλο στην συνέχεια ρίχνουμε και το άλλο μίγμα στο τηγάνι για να φτιάξουμε και το δεύτερο.

Ανακατεύουμε τα τυριά μας μαζί με την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Αφού έχουμε έτοιμα τα πατατόφυλλα απλώνουμε το ένα σ'ένα μικρό ταψί, τοποθετούμε το μίγμα από πάνω τα τυριά, σκεπάζουμε με το δεύτερο πατατόφυλλο, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

Συνοδεύουμε με κρέας.

Πηγή: greekmasa

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο