Χειμωνιάτικη σούπα με απάκι

Χειμωνιάτικη σούπα με απάκι

Χειμωνιάζει, καιρός για σουπίτσα. Αν βαρεθήκατε την κοτόσουπα και τα γιουβαρλάκια, να μια εύκολη, φτηνή και νοστιμότατη συνταγή για πρώτο ή κύριο πιάτο.

Υλικά 

  • 100 γρ. κρητικό απάκι
  • Ένα μεγάλο κρεμύδι
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά
  • Μισό ματσάκι άνιθο
  • ¼ ματσάκι μαιντανό
  • Μια συσκευασία 250 γρ ψιλοκομμένης ντομάτας
  • 100 γρ ζυμαρικό (κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι ή αστράκι)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά: Ένας κύβος ζωμού λαχανικών, τριμμένη γραβιέρα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτετε και μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή πιπέρι καγιέν.

Εκτέλεση

Κόβετε το απάκι σε κύβους και το κρεμύδι, τα μανιτάρια, τον άνιθο και τον μαιντανό όσο ψιλοκομμένα θέλετε.
Βράζετε δύο λίτρα νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ζυμαρικό. Αφήνετε σε μεσαία φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζυμαρικό και ανακατεύετε καλά για να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως με ζεστό ψωμί και γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή τυρί της αρεσκείας σας.

Πηγή: athensvoice

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο