Tastira: τηγανητές πιπεριές με αυγά όλο νοστιμιά

Tastira: τηγανητές πιπεριές με αυγά όλο νοστιμιά

Συνταγή από την Τυνησία

Yλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδου σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας περσικό κύμινο (caraway seeds)
  • Λίγο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κούπα πράσινες μακριές πιπεριές, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπήστε το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι σε ένα γουδί και βάλτε το μίγμα σε ένα μπωλ

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι  σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές  και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ( περίπου 5 λεπτά). Βγάλτε τις από το τηγάνι και βάλτε τις στην άκρη σε μια πιατέλα.

Βάλτε την άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδου στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις πράσινες πιπεριές και τις ντομάτες ( μέχρι να μαλακώσουν). Βάλτε το μίγμα στις κόκκινες πιπερίτσες και προσθέστε το χτυπημένο σκόρδο και το κύμινο ανακατεύοντας.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Τηγανίστε τα αυγά όσο θέλετε ( παραπάνω ώρα αν τα θέλετε σφιχτά) και βάλτε τα πάνω στα λαχανικά πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: asante

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο