Γρήγορο και νόστιμο ρύζι Cantonese

Γρήγορο και νόστιμο ρύζι Cantonese

Υλικά

  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια μαγειρεμένο ή μία κούπα ζαμπόν σε κύβους
  • 3 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
  • 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια σε κομμάτια
  • 1 κούπα φύτρες φασολιών
  • 2-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά για 2’. Έπειτα προσθέστε και το σκόρδο και τσιγαρίστε για 1’ περίπου.

Τραβήξτε στην άκρη του τηγανιού τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίξτε τα αυγά  στη μέση του τηγανιού, μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1-2’ μέχρι να μαγειρευτούν. Έπειτα ανακατέψτε μαζί τα κρεμμύδια και το σκόρδο που είχατε αφήσει στην άκρη.

Προσθέστε το κοτόπουλο ( ή ζαμπόν) ,το ρύζι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε. Προσθέστε τις φύτρες και τη σόγια, ανακατέψτε και αφήστε για λίγο.

Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο άλλα λαχανικά, όπως τεμαχισμένα μανιτάρια, σέλερι, αρακά, καρότα, λάχανο κτλ.

Πηγή: e-syntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο