Αβγά με πατάτες του Base Grill: η κολασμένη συνταγή


Οι πατάτες με τ’ αβγά ιδωμένες αλλιώτικα από τ’ αδέλφια Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο στο πιο λαϊκο-κοσμικό κρεατοφαγάδικο της Αθήνας. 

Το αδιαφιλονίκητο σουξέ του κρεοφαγικού στεκιού που ξυπνάει μνήμες και προκαλεί σιελλόροια. Ιδού η πανεύκολη διαδικασία για να τα χαρείτε σπίτι σας.

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  • 4 αβγά
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι.

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες χωρίς να τις στεγνώσουμε και τις απλώνουμε, ώστε να πιάσουν όλο το τηγάνι. Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τις γυρίζουμε. Προσθέτουμε τα τέσσερα αβγά και με το λάδι βοηθάμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι (προσοχή κρατήστε το μαλακό).

Tip: Στο σερβίρισμα προαιρετικά σπάμε τους κρόκους, ανακατεύουμε με το ασπράδι και απλώνουμε πάνω στις πατάτες.  

Πηγή: andro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο