Σαλάτα σολωμού

Σαλάτα σολωμού

Υλικά

  • 2 κουτιά χ 250γρ.φιλαδέλφεια
  • 200 γρ. κρ. γάλακτος ανακατεμένη με 200 γρ. γιαούρτι και λίγο λεμόνι
  • 300 γρ. καπνιστός σολομός σε λεπτές λωρίδες
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 6-7 κ.σ. κάππαρη
  • 3 μεγάλα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 200 γρ. κύβοι πατάτας και καρότου βρασμένα
  • chives
  • άνιθος ψιλοκομμένος
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • τζίντζερ

Για την γαρνιτούρα

  • λίγος σολομός ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από λάιμ
  • πολύχρωμα πιπέρια

Εκτέλεση

Ομογενοποιείστε καλά τη φιλαδέλφεια με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και λίγο χυμό λεμονιού. Το μείγμα που θα προκύψει να μην είναι πηχτό.

Στρώστε εσωτερικά την φόρμα με μία ζελατίνα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν, με μαλακές κινήσεις για να μην κλατάρει το μείγμα. Προσέξτε πριν μπει το μείγμα στη φόρμα να είναι σταθερό αλλά όχι σφιχτό. Σκεπάστε με μεμβράνη το επάνω μέρος, βάλτε ένα πιάτο από πάνω για βάρος.  Την παρασκευή κάντε τη από την προηγουμένη για να μείνει το βράδυ στο ψυγείο και να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις.

 Ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με ξύσμα λάιμ, ψιλοκομμένο σολομό και πολύχρωμα πιπέρια.           

Πηγή: juanitalaquejica

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο