Κεφτεδάκια Γαλοπούλας

Κεφτεδάκια Γαλοπούλας

Μια πολύ έξυπνη και νόστιμη συνταγή. Συνοδεύεται υπέροχα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. 

Υλικά

  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε πολύ ψιλό καρέ
  • 800 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 350 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε 200 ml γάλα για 3 λεπτά
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκειά σάλτσα τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρεις με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 6 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει λίγο το κρεμμύδι.

Σε ένα μπωλ βάζεις τον κιμά, το ψωμί μαζί με το γάλα, τη σάλτσα τσίλι, τη ντομάτα, τα αυγά, το λεμόνι, τη ρίγανη και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Αλατοππερώνεις και ζυμώνεις γρήγορα γιατί ο κιμάς των πουλερικών κολλάει στα χέρια.

Ρίχνεις το μαϊντανό και ζυμώνεις πάλι. Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου και τα αλευρώνεις. Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο