Κρύοοο...τραχανάς με τραγανό ψωμί και ξινομυζήθρα


Η φρέσκια ξινομυζήθρα είναι ένα κρεμώδες τυρί με ξινή και αψιά γεύση

Υλικά

για 4 άτομα

  • 4 φλ. νερό
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον για το ψωμί
  • 1 ½ φλ. γλυκό τραχανά
  • αλάτι
  • 4 λεπτές φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής άλεσης
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς λιωμένη
  • 150 γρ. φρέσκια ξινομυζήθρα

Eκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τα 50 ml ελαιόλαδου. Mόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τον τραχανά και αλατίζουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά - ανάλογα με το πόσο πηχτό τον θέλουμε.  

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°c. Ραντίζουμε το ψωμί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τρίβουμε με το σκόρδο την κάθε πλευρά του για 10 δευτερόλεπτα. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. 

Σερβίρουμε τον τραχανά στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα και προσθέτουμε από μία τραγανή φέτα ψωμιού σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο