Φιλέτο γλώσσας με φίνα σάλτσα μουστάρδας αλά κρεμ!

Φιλέτο γλώσσας με φίνα σάλτσα μουστάρδας αλά κρεμ!

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτα γλώσσας ή άλλου ψαριού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες  σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μουστάρδας με σπόρους σιναπιού
  • 1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο το σκόρδο και το ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει αραιή και απαλή σος.

Περνάμε τα φιλέτα από την σος και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την σος που έχει μείνει, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου για 20-25 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα φιλέτα με τα υγρά από το πυρέξ. Ψήνουμε ξεσκέπαστα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέση η σάλτσα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με μπασμάτι και λαχανικά ατμού.   

Παύλος Φάκαλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο