Ριγκατόνι με αρωματική σάλτσα κιμά

Ριγκατόνι με αρωματική σάλτσα κιμά

Υλικά

  • 500γρ. ριγκατονι χοντρό
  • 500γρ. αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα μεγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα περνάμε από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν εντελώς και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά, και σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για άλλα 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε και ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.Τέλος προσθέτουμε και το ξύδι, την ζάχαρη και αν χρειάζεται ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο