Αφράτα μπιφτέκια χοιρινά

Αφράτα μπιφτέκια χοιρινά

Υλικά 

  • Χοιρινός κιμάς: 1000 γρ. (από σπάλα) 
  • Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες (χωρίς την κόρα και καλύτερα χωριάτικο ή με προζύμι) 
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/3 ματσάκι 
  • Αλάτι: 2 κουταλάκια 
  • Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι 
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι 
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι 
  • Ξερό κρεμμύδι: 1 κουταλιά σούπας 
  • Τριμμένο σκόρδο: 3 σκελίδες 
  • Γούστερ σως: 2 κουταλάκια (προαιρετικό) 

Εκτέλεση

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 5 - 10 λεπτά. Το στίβετε και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε τον κιμά, να αναμειχθούν καλά τα υλικά (προσπαθήστε να μην πιέζετε πολύ το μείγμα, να μην γίνει σφιχτό, αν έχετε μίξερ με ζυμωτήρια, καλύτερα να το κάνετε εκεί). Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος. Χωρίζετε τον κιμά σε 8 μέρη (μπορείτε να τον χωρίσετε σε περισσότερα ή λιγότερα για μικρότερα ή μεγαλύτερα μπιφτέκια) και πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια. 

Βέζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και βάζετε όσα μπιφτέκια χωράνε. Τα μαγειρεύετε μέχρι να κάνουν σκούρα κρούστα και με σπάτουλα τα γυρίζετε και σκουρήνουν και από την άλλη. Τα βάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. 

Ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά. Τα βγάζετε και τα σερβίρετε πολύ ζεστά. Ταιριάζουν με τηγανητές πατάτες, πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι κοκ. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο