Κροκ μεσιέ ή το τοστ και αλλιώς και special

Κροκ μεσιέ ή το τοστ και αλλιώς και special

Υλικά

  • 6 φέτες του τοστ
  • 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 1 1/2 κούπα γραβιέρα (170 γρ.)
  • βούτυρο για να αλείψουμε τις φέτες

για τη μπεσαμέλ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα

Εκτέλεση

για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι να ψηθέι .Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Κατεβάζουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά.

συνεχίζουμε με τα τοστ….
Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του τοστ από τη μια πλευρά και τις ψήνουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι.Συνεχίζουμε αλείφοντας την εσωτερική πλευρά της μιας φέτας  με μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ, βάζουμε τριμμένη γραβιέρα και μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα.Κλείνουμε το τοστ με την άλλη φέτα, αλείφουμε όλη την επάνω επιφάνεια και τις γύρω πλευρές με μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με άφθονη γραβιέρα.

Ψήνουμε στο γκριλ 5-7 λεπτά.

Πηγή: bookitsa

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο